Verlichte spanplafonds
Deco plafond

Verlichte spanplafonds

Wil je een hele nieuwe uitstraling geven aan je interieur? Kies dan voor verlichte spanplafonds van Spanorama en realiseer een volledig nieuw en kwalitatief goed plafond met stijlvolle verlichting. Hiermee zorg je voor een gelijkmatige en egale lichtverdeling over de hele ruimte. Daarnaast worden verlichte spanplafonds als zijnde achtergrondverlichting gebruikt, wat resulteert een duurzame en energiebesparende werking. Zo geniet van je een hoog rendement en laag verbruik.

Voordelen van verlichte spanplafonds in huis

Verlichte spanplafonds zijn niets voor niets een zeer interessante trend in de interieurverlichting. Een belangrijk voordeel is dat verlichte spanplafonds niet verblinden, omdat de lichtbronnen over een groot oppervlak zijn verspreid en achter materiaal verborgen zit. Er zijn echter ook andere voordelen, zoals:

 • Vele mogelijkheden en veelzijdig toepasbaar
 • IP-45 waterdicht en ook te gebruiken in vochtige ruimtes
 • Strakke en tijdloze uitstraling zonder zichtbare lichtbronnen
 • Verlichting van je volledige plafond of enkel een lichtmodule
 • Warm, comfortabel en zacht licht
 • Verlichting verblind niet en voorkomt schaduwen
 • Energiebesparende en duurzame werking

Verlichte spanplafonds in verschillende versies

Creëer een unieke en eigen sfeer met de verlichte spanplafonds van Spanorama. De verlichte spanplafonds zijn beschikbaar in verschillende varianten, waaronder mat of hoogglans, eenkleurig of gemarmerd, bedrukt of doorschijnend. Op deze wijze kun je de verlichte spanplafonds volledig aanpassen naar het interieur van je woning of bedrijfsruimte. Zo behoud je jouw huidige interieur en geef je het een moderne finishing touch.

Energiebesparend en duurzame verlichte spanplafonds

Wij maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige led-verlichting, waardoor andere lichtbronnen overbodig zijn. Daarnaast beschikken de lichtbronnen over een laag of gemiddeld helderheidsniveau, omdat deze vooral als achtergrondverlichting worden gebruikt. Hierdoor zijn de verlichte spanplafonds zeer duurzaam in gebruik en energiebesparend.

Verlichte spanplafonds met krachtige functionaliteiten en stijlvolle uitstraling

Geniet van strakke lijnen, een modieuze uitstraling en creatief gebruik met de verlichte spanplafonds van Spanorama. De verlichte spanplafonds beschikken over een krachtige functionele verlichting en zorgen tegelijkertijd voor een moderne en elegante look. Daarnaast zijn de LED-lichtpanelen in het spanplafond weggewerkt, waardoor de panelen niet zichtbaar zijn. Of je nu behoefte hebt aan helderwit daglicht, huiselijk warm avondlicht of dynamische kleurveranderingen: met de verlichte spanplafonds van Spanorama heb je krachtige verlichting en een fascinerende toevoeging aan je interieur.

Kies uit verschillende verlichtingstypes voor verlichte spanplafonds

Het plaatsen van verlichte spanplafonds kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo kan je kiezen voor het plaatsen van de lichtpunten boven het doek of voor het plaatsen van de lichtpunten onder het doek. Bij het plaatsen van de lichtpunten boven het doek is het niet nodig om gaten te maken voor de bekabeling. Dit is echter bij het plaatsen van de lichtpunten onder het doek wel nodig.

Verlichte spanplafonds met lichtpunten boven het doek

Wil je de lichtpunten boven het doek plaatsen? Dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk:

 • Egale lichtverdeling: De plaatsing van led-verlichting of strips boven het spanplafond garandeert een egale lichtverdeling door de gehele ruimte. Dit is een ideale uitkomst voor verlaagde plafonds met beperkte hoogte.
 • Contourverlichting: Hierbij worden de lichtpunten zo geplaatst dat enkel de contouren van het spanplafond worden benadrukt. Dit resulteert in een moderne en strakke uitstraling.

Verlichte spanplafonds met lichtpunten onder het doek

Toch liever de verlichte spanplafonds met het lichtpunt onder het doek? Dat is mogelijk in zowel opbouwverlichting als inbouw verlichting.

 • Opbouw verlichting: Hierbij komt de lamp of het spotje onder het plafond uit. Dit kan gedaan worden bij een verlaagd plafond met spotjes in de badkamer of in de keuken.
 • Inbouwverlichting: Bij inbouwverlichting worden de led-spotjes in het spanplafond verwerkt, waardoor ze niet onder het plafond uitkomen.

Kies voor combinatieverlichting met verlichte spanplafonds

Wil je graag bovenstaande verlichtingstypes met elkaar combineren? Dat is mogelijk! Als je kiest voor contourverlichting worden extra verlichtingselementen onder het doek geplaatst, waardoor specifieke plekken extra verlicht worden. Denk hierbij aan bureaus, inloopkasten of andere donkere plekken in huis. Interesse? Neem contact met ons op!