Akoestische isolatie

Huizen worden steeds dichter bij elkaar gebouwd en appartementen worden alsmaar populairder. Twee trends die voor burenruzies kunnen zorgen, aangezien je in deze situaties sneller last hebt van lawaai. Met akoestische isolatie behoudt u de goede relatie met uw buren en kunt u toch genieten van uw favoriete muziek of het getrommel van uw kinderen.

Wat is akoestische isolatie?

Akoestische isolatie kan worden gerealiseerd met akoestische spanplafonds of akoestische spanwanden. Die spanplafonds en -wanden bestaan uit een polyester doek met een kader rond. Het wordt aangebracht aan uw plafond of muur, waar u wenst. Bij Spanorama werken wij enkel en alleen met polyester, waardoor er weinig kans is op doorbuigen. Om uw woning akoestisch te isoleren, kunt u kiezen om dat te doen van binnen naar buiten of omgekeerd. Zo kan het geluid van in uw ruimte niet ontsnappen en heeft u ook geen geluidsoverlast van de buren.

Hoe werkt akoestische isolatie?

Een akoestisch spanplafond of akoestische spanwand bestaat uit, net zoals een normaal spanplafond en -wand, uit polyester. Het enige verschil is dat bij een akoestisch spanplafond of -wand het polyesterdoek een gesloten structuur heeft. Daardoor kunnen geluidsgolven niet makkelijk door het doek doordringen, waardoor het geluid beperkt blijft.

Akoestische isolatie zorgt er uiteraard niet alleen voor dat geluid wordt gedempt, maar het houdt ook de warmte binnen of buiten op een efficiënte manier.

Wat is een bedrukte spanplafond?
Wat is een bedrukte spanplafond?

Wat zijn de voordelen van akoestische isolatie?

 

Nu u weet wat akoestische isolatie is, bent u waarschijnlijk benieuwd naar de voordelen. Het eerste voordeel is voor de hand liggend en heeft te maken met geluidsoverlast. Door de installatie van een akoestische spanwand of -plafond kunt u uzelf en uw buren beschermen tegen ongewenste en storende geluiden. Ook kunt u een specifieke ruimte inrichten om bijvoorbeeld muziek te maken, zodat uw huishouden er geen last van heeft.

Als we bij het voorbeeld van een muziekruimte blijven, dan sluit het tweede voordeel van akoestische isolatie daarbij aan. Door een ruimte te isoleren, kunt u namelijk geluid beter waarnemen. Daarbovenop kunt u genieten van een aangenaam geluid, zonder stoorzenders, en dat is voordeel nummer drie.

Het laatste voordeel heeft te maken met de warmte die in de ruimte aanwezig blijft. Doordat het spandoek een dichte structuur heeft, kan de warmte minder ontsnappen en dat zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

Heeft u een ruimte in uw woning waar akoestische isolatie wel tot zijn recht zou komen? Neem contact op met ons of kom onze gloednieuwe showroom bezoeken.

 

Lees hier meer over advies en plaatsing van spanplafonds.
Of lees hier meer over de vele voordelen van een akoestisch spanplafond.