Spanplafonds met verlichting

Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van een spanplafond met verlichting. Ieder plafond heeft verlichting nodig, een spanplafond is hierbij geen uitzondering. De mogelijkheden van verlichting zijn echter heel erg divers en kunnen volledig op uw wensen worden afgestemd.

Wat is een verlicht spanplafond?

Net als bij klassieke plafonds kan er bij een spanplafond gebruik gemaakt worden van talloze verlichtingsopties. Doordat een spanplafond verschillende maten van lichtdoorlatendheid heeft, zal het gebruik van dezelfde verlichting een heel andere sfeer kunnen creëren.

Dit is met name afhankelijk van het type doek, de plaatsing van het lichtpunt en eventuele extra’s zoals akoestiek. Er zijn 3 veelvoorkomende verlichtingsmogelijkheden met ieder zijn eigen voordelen.

Wat is een verlicht spanplafond?

VOORDELEN EN TYPES VAN VERLICHTING VOOR SPANPLAFONDS

1. Spanplafond met het lichtpunt boven het doek

Het plaatsen van lichtpunten boven het doek biedt een aantal voordelen. Zo hoeven er geen gaten voor de bekabeling gesneden te worden en kunnen lampen redelijk gemakkelijk vervangen worden. Het doek hoeft namelijk maar op 1 punt losgemaakt te worden waardoor breekwerkzaamheden niet nodig zijn.

Bij het plaatsen van lichtpunten boven het doek zijn er twee mogelijkheden.
– Egale lichtverdeling. De plaatsing van (led)verlichting of strips boven het spanplafond garandeert een egale lichtverdeling door de gehele ruimte. Ook hoeven er geen gaten in het doek te worden gesneden voor de bekabeling en kunnen lampen redelijk gemakkelijk vervangen worden. Deze indirecte verlichting is ideaal voor verlaagde plafonds met beperkte hoogte.

– Contourverlichting. Naast de egale verlichting is het ook mogelijk om voor contourverlichting te kiezen. Bij contourverlichting worden de lichtpunten zo geplaatst dat enkel de contouren van het spanplafond worden benadrukt. Dit geeft een moderne en strakke uitstraling.

De intensiteit van het licht wordt bepaald door het type en aantal spotjes dat wordt gebruikt. Gaat u voor dit type verlichting? Spanorama helpt u dan graag met de plaatsing van zowel het spanplafond als de onderbouw voor de spotjes.

2. Spanplafond met het lichtpunt onder het doek

Bij een lichtpunt onder het doek zal er vooraf bepaald moeten worden waar de lichtpunten komen. In het doek zullen er vervolgens gaten gesneden worden voor de bekabeling. Polyester is uitermate geschikt voor dit type spanplafondverlichting.

Dit komt doordat polyester sterk en duurzaam is. Er kunnen bijvoorbeeld eindeloos veel gaten bijgesneden worden voor extra verlichtingspunten zonder verlies van kwaliteit. Ook kunnen er in polyester vierkante openingen gesneden worden voor de verlichting. Het plaatsen van verlichting onder het doek kan in zowel opbouw als inbouwvorm.

– Opbouw verlichting. Bij dit type verlichting komt de lamp of het spotje onder het plafond uit. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een verlaagd plafond met spotjes in de badkamer of om een spanplafond met pendelverlichting in de keuken. Als de verlichting onder het doek geplaatst
wordt heeft u duidelijke lichtpunten op bepaalde locaties.

– Inbouw verlichting. In het spanplafond zullen (led)spotjes worden verwerkt die niet onder het plafond uitkomen.

3. Combinatieverlichting

Het is uiteraard ook mogelijk om bovenstaande verlichtingstypes te combineren. Bij contourverlichting kunnen er bijvoorbeeld extra verlichtingselementen onder het doek worden geplaatst om bepaalde locaties (zoals bureaus of inloopkasten) extra te verlichten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op met Spanorama voor advies op maat.

Verlichte spanplafonds voor overal

Shop

Verlichte spanplafonds in uw zaak

Via een spanplafond met spotjes kunt u uw producten letterlijk in de spotlight zetten. Benadruk uw producten en verhoog uw conversies.

Office

Verlichte spanplafonds in uw kantoor

Straal klasse, elegantie en moderniteit uit met de spanplafond-verlichting van Spanorama. Weinig onderhoud en een gegarandeerde professionele uitstraling.

Home

Verlichte spanplafonds in uw huis

Een warme comfortabele gloed of elegante en strakke lichtpunten. Laat Spanorama zijn licht over uw wensen schijnen.