Wat zijn de voordelen van een antibacterieel spanplafond?
Deco plafond

Antibacterieel spanplafond: geef schimmels of bacterieën geen kans

Verlichting in spanplafonds of de voordelen van een akoestisch spanplafond, die zijn inmiddels wel bekend bij het brede publiek. Dat geldt niet voor een antibacterieel spanplafond. Nochtans is deze toepassing uitermate zinvol, zeker als het om delicate ruimtes gaat.

Gezonde leefruimte en delicate toepassingen

Een antibacterieel spanplafond is zo ontwikkeld dat alle vuil eenvoudig verwijderd kan worden, dankzij een antibacteriële coating op het doek. Diezelfde coating kan ook perfect toegepast worden voor antibacteriële spanwanden. Vooral in vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer of keuken, wordt hier vaak voor gekozen. Voorts brengt een antibacterieel spanplafond heel wat voordelen met zich mee voor mensen die kampen met allergieën. Ziektekiemen, bacteriën en schimmels worden namelijk efficiënt weggewerkt. Bent u bijvoorbeeld allergisch aan huisstofmijt? Een antibacterieel plafond zal ervoor zorgen dat u veel minder last ondervindt.

Een spanplafond kan eenvoudig gereinigd worden met afwasmiddel. Zo is er heel zelden sprake van schimmelvorming bij dergelijke plafonds, maar als het toch zou voorvallen, kan dit ook nog eens veel sneller gereinigd worden. Dankzij een antibacterieel plafond is het gemakkelijker dan ooit om een gezonde leefruimte te creëren.

Net dat laatste aspect zorgt ervoor dat deze spanplafonds uitermate geschikt zijn voor delicate ruimtes, waar een optimale hygiëne vereist is en waarbij misschien niet meteen aan een spanplafond wordt gedacht. Daarbij denken we onder meer aan ziekenhuizen, dokterspraktijken, apotheken, tandartsen, wellnesscentra of zelfs horecazaken.

Bedrukt antibacterieel spanplafond? Geen probleem!

Velen denken dat een antibacterieel spanplafond of antibacteriële spanwanden enkel uitgevoerd kunnen worden in een effen kleur, waardoor ze niet meer creatief uit de hoek kunnen komen. Niets is echter minder waar. Heeft u interesse in bedrukte spanplafonds, spanplafonds met verlichting, akoestische spanplafonds of bedrukte spanwanden? Dit kan perfect gecombineerd worden met de antibacteriële coating.

Interesse in een antibacterieel plafond? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met Spanorama. Wij hebben vestigingen in Roeselare, Antwerpen, Genk en Bergen en zijn bijgevolg in het hele land in de weer voor advies over en plaatsing van spanplafonds en spanwanden.