Perfect effen plafond dankzij een kwalitatieve plafonddoek
Deco plafond

Is je plafond aan vervanging toe of zoek je een efficiënte werkwijze voor het plafond in je nieuwbouwproject? Lees hier meer over een kwalitatief plafonddoek bij Spanorama.

Wat is een plafonddoek precies?

Het woord plafonddoek kan eigenlijk meerdere betekenissen hebben. Als wij het in onze spreektaal gebruiken, hebben we het doorgaans over een synoniem voor een spanplafond. Zo is het ook in dit artikel opgevat. In dat geval is je plafonddoek dus letterlijk een doek die onder het werkelijke plafond gespannen is, waardoor het plafond zelf niet langer zichtbaar is.

Voorts wordt het woord plafonddoek ook gebruikt voor een zogenaamde firetdoek. Dergelijk doek wordt geplaatst tussen een betonnen plafond of vloerplaat en de afwerking van je plafond, zoals bijvoorbeeld houten latten. Net als een spanplafond heeft een firetdoek akoestische en brandwerende eigenschappen en een esthetische functie, maar het is dus niet hetzelfde.

Snelle oplossing voor een effen plafond

Een spanplafond of plafonddoek is dé oplossing bij uitstek om snel een effen en mooi plafond te bekomen, dit zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Aangezien er geen breekwerken nodig zijn, is het namelijk een erg propere en snelle methode om een nieuw plafond te plaatsen. Bovendien creëer je een extra isolatielaag tussen je plafonddoek en het bestaand plafond, wat een verschil kan maken in je verwarmingskosten.

Nog voordelen? Zeker! Zo geniet je van een verregaande flexibiliteit. Een spanplafond met verlicht of bedrukking? Geen probleem! Ook extra kabels of apparatuur kunnen mooi weggestopt worden, net als leidingen voor ventilatie of verwarming. Je plafond blijft perfect clean, maar alle nodige voorzieningen kunnen toch probleemloos geplaatst worden.

Contacteer Spanorama voor jouw plafonddoek

Spanorama ontfermt zich van A tot Z over de installatie van je plafonddoek. Zowel het nodige schrijnwerk, de opbouw als verstevigingen worden allemaal door het eigen team uitgevoerd. Uiteraard kan je voor de effectieve plaatsing ook rekenen op ons deskundig advies.

Heb je interesse of wens je meer informatie over onze diensten?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Spanorama.