Ontdek de voordelen van een spanplafond met ledverlichting
Deco plafond

Strak, modern, creatief, opvallend of subtiel. Een spanplafond met ledverlichting biedt je alle kansen om energiezuinig én stijlvol uit te pakken. We vertellen je graag meer over de voordelen.

Waarom kiezen voor een spanplafond met ledverlichting?

Ledverlichting is uitermate energiezuinig – tot wel 90% zuiniger dan een spaarlamp – en gaat drie tot vijf keer zo lang mee. Zo is de vraag meteen al voor een groot stuk beantwoord. Het is een heuse besparing op je elektriciteitskosten en een spanplafond met lederverlichting biedt ook heel wat mogelijkheden om creatief uit te pakken. Daarover later meer!

Een van de grote pluspunten aan een verlicht spanplafond, is dat je alle kabels netjes kunt wegwerken tussen het bestaande plafond en het nieuwe. Eenmaal het spanplafond geplaatst is, zal er van de bekabeling dus helemaal niets meer zichtbaar zijn. Dat zorgt voor een strak en modern resultaat in je interieur.

De lichtdoorlatendheid van spanplafonds kan sterk verschillen, waardoor je echt kan spelen met creatieve effecten. Zo schep je exact de sfeer waarnaar jij op zoek bent. Ook de plaatsing van het lichtpunt speelt een grote rol. Om het beste resultaat te bekomen, is het dan ook aangewezen om tijdig beroep te doen op de expertise van een Spanorama-vakman.

Ledverlichting is de meest energiezuinige en duurzame keuze, maar uiteraard is het ook mogelijk om andere soorten verlichting in je spanplafond te verwerken. Ook je bestaande verlichting, sierlijke lusters inclusief, kan perfect geïntegreerd worden zonder enige schade aan te brengen aan het plafond.

Welke opties heb ik bij een spanplafond met ledverlichting?

Voor je een spanplafond laat plaatsen is het dus erg belangrijk dat eerst nadenkt over de bijhorende verlichting. Kies je bijvoorbeeld voor verlichting boven het doek, dan lijkt je hele plafond wel één groot licht, wat een speciaal effect geeft. Het is misschien niet gebruikelijk in de woonkamer, maar wel een mooie eyecatcher in commerciële panden. Zo kan je met een afstandsbediening zelfs de kleuren van je verlichting laten afwisselen. Naast de egale lichtverdeling kan er bij een lichtpunt boven het doek ook gekozen worden voor contourverlichting. De lichtpunten worden dan op die manier geplaatst dat de contouren van het spanplafond extra zichtbaar worden, wat voor een mooi effect zorgt.

Voorts kun je natuurlijk kiezen voor de meer standaard inbouwspots, met lichtpunten onder het doek. Wij maken gebruik van verlichting die specifiek bedoeld is voor spanplafonds. Dat betekent dat ze heel vlot geplaatst kunnen worden, ook op je bestaand plafond, en dat de spots bovenaan dicht zijn. Als dat niet het geval zou zijn, zou je namelijk ook lichtvorming boven het doek zien.

Kiezen is verliezen en daarom is er nog een derde optie, namelijk combinatieverlichting. In dat geval combineer je lichtpunten boven en onder het doek, voor een artistiek resultaat. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor gezellige contourverlichting, maar ook extra lichtpunten voorzien om een bureau- of werkruimte voldoende te verlichten. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos!

Laat je inspireren door het vakmanschap van Spanorama

Bij Spanorama hebben we jarenlange ervaring in het plaatsen van spanplafonds met ledverlichting. Dit zowel voor grootschalige projecten, kantoorruimtes, bedrijven als woningen. Neem dus gerust een kijkje tussen onze eerdere realisaties om de nodige inspiratie op te doen.

Overtuigd door ons aanbod, vragen over de mogelijkheden of wil je graag advies van een expert? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Spanorama. Dankzij onze vestigingen in Antwerpen, Genk, Bergen en Roeselare bevinden wij ons steeds dicht in de buurt. Tot binnenkort!