Wat is het verschil tussen een spanplafond en vals plafond?
Deco plafond

Neen, een vals plafond en spanplafond zijn niet helemaal hetzelfde!

“Ik heb een vals plafond laten plaatsen.” Je hoort deze uitspraak vaak, terwijl mensen eigenlijk een spanplafond bedoelen. In de volksmond worden beide termen dan ook probleemloos door elkaar gebruikt. Toch zijn een ‘vals plafond’ en ‘spanplafond’ eigenlijk geen synoniemen. We vertellen je dan ook graag waarom.

Verschillende soorten valse plafonds

Wie een vals plafond laat plaatsen, zal in veel gevallen effectief voor een spanplafond kiezen. Deze uitvoering biedt dan ook enorm veel voordelen en is voor zowat alle toepassingen geschikt. Toch zijn er ook andere soorten valse plafonds op de markt. Dit is dus eigenlijk een verzamelnaam voor alle soorten verlaagde plafonds. Er bestaan dus ook valse plafonds die gemaakt worden in gyproc, sierpleister, pvc of houten panelen, aluminium of systeemplafonds.

Wie een spanplafond liet plaatsen en zegt dat hij een nieuw vals plafond heeft, vertelt dus helemaal geen onwaarheden. Een spanplafond is louter een specifiekere benaming voor het soort plafond. Wat is een spanplafond dan precies, vraag je je af? Dit is een doek in kunststof die tussen profielen wordt gespannen. Door deze techniek zijn de profielen niet zichtbaar in het eindresultaat en krijg je een mooi strak plafond.

Voordelen van spanplafonds

Vals plafond plaatsen? Reken op Spanorama

Wil je een vals plafond laten plaatsen? Kies dan voor de jarenlange ervaring van Spanorama. Dankzij onze mogelijkheden is een topresultaat gegarandeerd. Wij plaatsen namelijk niet alleen standaard spanplafonds, maar ook verschillende exclusieve afwerkingen. Verlaagd plafond met spots nodig of een andere specifieke oplossing op maat? Wij werken dit graag voor jou uit.

Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen met Spanorama. Wij hebben vestigingen in Roeselare, Antwerpen, Genk en Bergen en zijn bijgevolg in het hele land in de weer voor advies over en plaatsing van spanplafonds en spanwanden.